Fogtätningssystem

Sanitetsutrymmen som badrum och toaletter är viktiga områden i ett hem för många människor. Vanligtvis ställs en betydande budget till förfogande för att inreda dessa utrymmen helt enligt dina önskemål. Men det gäller faktiskt sanitetsutrymmen i alla byggnader. Det måste bara vara välorganiserat och se snyggt ut.

Detsamma gäller givetvis fogtätningen i dessa områden. Det finns inget mer irriterande än en läcka i ett badrum eller en möglig tätningsmedel. Kunden kommer utan tvekan att kontakta dig om någon av situationerna uppstår. Dessa risker kan hållas till ett minimum med vårt fogtätningssystem. Applikationen ska givetvis alltid utföras korrekt och vid användning ansvarar kunden för underhållet. Men med PremTech-produkterna från detta system använder du den bästa tillgängliga kvaliteten.

STEG 1 AVSLUTNING AV DUSCHAVLOPPET

Vi har utvecklat DrainSeal för att korrekt och säkert avsluta ett duschavlopp/avlopp. DrainSeal är en 2-K epoxi med en flexibilitet på inte mindre än 135 %.

Dessutom har DrainSeal låga emissioner och produkten har en mycket lång öppen bearbetningstid på 8 minuter. Detta gör den jämförbar med vår PremSeal när det gäller bearbetning.

Gör din yta ren, torr och fri från fett. Avsluta duschavloppet/avloppet med Mixer-Gun HV. Tejpa av platser där du inte vill applicera DrainSeal med Masking Tape Gold. Efter 30 minuter kan fogen belastas igen.

STEG 2 FÖRBEREDELSE AV UNDERLAGET

Grunden är den viktigaste delen för ett bra slutresultat i nästan varje process. Detta är inte annorlunda för ''Fogtätningssystem''.

Före tätning ska underlaget vara rent, torrt och fritt från fett. Det gäller befintliga och nya situationer. I befintliga situationer måste ibland även gamla tätnings- och limrester avlägsnas. För att kunna göra detta på rätt sätt har vi utvecklat UniSolve Spray. Denna produkt tar bort gamla tätningsmedel och limrester och avfettar även din yta. Detta innebär 2 applikationer med 1 produkt.

STEG 3 REALISERA FÖRSEGLING

Efter att UniSolve Spray/Plasto Cleaner har avdunstat kan du börja applicera PremSeal.

Produkten har en brottöjning på inte mindre än 560%, så att den perfekt kan absorbera olika effekter av underlaget. Dessutom är PremSeal mycket trevlig och lätt att bearbeta tack vare sin goda stabilitet och produkten har en hög kemikalieresistens. PremSeal finns i olika färger. För att bearbeta PremSeal så optimalt som möjligt rekommenderar vi att du använder Sealer Gun. Den unika transmissionen av denna tätningspistol säkerställer enkel och mycket exakt bearbetning av tätningen.

STEG 4 FÄRDIG AV FÖRSEGLINGEN

Efter applicering av PremSeal ska tätningsmedlet sprayas med vår Seal Finisher.

Seal Finisher är en specialformulerad vätska, som till skillnad från andra typer av vätskor är fri från bland annat lösningsmedel som kan påverka ditt tätningsmedel. Efter att ha applicerat denna skrapvätska kan du avsluta det hela med våra mätspadar. Dessa Afmes spatlar har 16 olika alternativ, så att du har den perfekta spateln till hands för varje vinkel och i varje situation.
Observera: när du använder Seal Finisher på natursten ska du alltid skölja hela med mycket vatten för att förhindra missfärgning av ytan.

STEG 5 RENGÖRING AV DINA VERKTYG OCH SUBSTRAT

När fullständig tätning har uppnåtts rekommenderar vi att du rengör dina verktyg och underlaget, som oväntat skadades
manipuleras, kan rengöras med våra Power & Care Wipes.

Power & Care Wipes är praktiska våtservetter som är speciellt utvecklade för att rengöra dina verktyg, ytor och händer. Dessa luddsnåla polypropendukar är berikade med Aloe Vera och förblir fuktiga under lång tid under användning. Var noga med att inte rengöra ansiktet med dessa våtservetter. Den renande kraften hos dessa våtservetter fungerar utmärkt på dina händer, men de är för starka för ditt ansikte.