Hem / Limning av speglar

Limning av speglar

I sanitära utrymmen är speglar ofta helst osynligt fästa på ytan av estetiska skäl. För denna applikation rekommenderar vi vår PremTack att använda. PremTack är ett självhäftande tätningsmedel med en oöverträffad hög initial klibbighet. På grund av sin speciella sammansättning kommer PremTack inte att påverka baksidan (ofta tillverkad med ett silverskikt/blyskikt/kopparskikt som avslutas med ett beläggningsskikt). Det är viktigt att du arbetar med en spegel som har en minsta tjocklek på 7 MM. Dessutom måste du se till att både ytan som spegeln appliceras på och spegelns yta är plan. Ytan ska också vara ren, torr och fri från fett. I de flesta situationer kan du arbeta med UniSolve Spray† Läs det tekniska databladet för UniSolve Spray för bearbetningsinstruktioner och substratens lämplighet.

 

När du applicerar PremTack, arbeta alltid med Pyramidmunstycke† Detta munstycke säkerställer att luftinstängning förhindras och att det är lätt att åstadkomma ett 3 MM tjockt limskikt. Denna tjocklek är nödvändig för optimal styrka av limbindningen och tillräckligt utrymme mellan spegeln och underlaget så att det finns tillräcklig ventilation. Det är också viktigt att du bara arbetar med vertikalt pärllim. Detta främjar också styrkan i limbindningen och ventilationsmöjligheterna.

 

Om du väljer att täta utsidan av spegeln efter att ha monterat spegeln för att förhindra inträngning av fukt, råder vi dig att göra detta efter minst 96 timmar. På så sätt förhindrar du att denna tätning hindrar härdningsprocessen för PremTack.

 

Obs: Detta råd är baserat på speglar tillverkade enligt; DIN EN 1036-2. För alla andra speglar, inklusive plastspeglar, säkerhetsspeglar eller speglar med värme, kontakta din spegelleverantör.

 

Läs mer om PremTech fogtätningssystem >>