Hem / Kimband, men bara lite bättre!

Kimband, men bara lite bättre!

Kim band är ett av de äldsta materialen som används i byggvärlden. Produkten används som ett extra lås på dörren i våtutrymmen som badrum. En applicerad tejp kan säkert erbjuda en lösning när tätningsfogar brister på grund av till exempel dålig applicering. Kimband används även vid källarvåningarnas anslutningar till stående murverk.

 

Systemet för att tillämpa kimband fungerar enligt följande. Du börjar med att applicera pastan på de ställen där hakbandet är placerat. Efter placeringen pressas hakbandet in i pastan. Sedan läggs ett extra lager pasta över kölsten. När dessa steg är slutförda har en optisk tätning skapats. Denna form av tätning är dock så känslig för fel (tänk på veck i bandet), att det inte finns någon garanti alls. Dessutom är bara hörnen tätade, så vatten som rinner längs däcket kan fortfarande orsaka skada.

 

Det vattentäta systemet

Av de skäl som beskrivs ovan har PremTech utvecklat ett system som inte bara ger dig mycket mer säkerhet. Applikationen är också betydligt enklare. Vi har kallat detta system för PremTech WaterTight System. Så vill du också uppleva säkerheten och enkelheten i PremTechs WaterTight System? Kontakta oss då snabbt. Vårt team av rådgivare har nationell täckning och är alltid mycket villiga att personligen förklara fördelarna med detta system och/eller ge dig en demonstration på plats!

 

Komponenterna i detta system är Tätning & lim för tätning av sömmarna i hörnen och Spraytätning för att förverkliga själva tätningen.