Hur man limmar speglar:
En omfattande manual

Limningsspeglar är mer än bara reflekterande ytor; de tillför estetiskt värde till toaletter och mer. Hemligheten bakom ett sömlöst och tätt spegelfäste? Ett osynligt montage. För alla som är intresserade av att fullända denna teknik skriver vi i den här bloggen hur man bäst börjar limma speglar.

Det perfekta valet: PremTack

För osynligt fästa speglar rekommenderar vi vår PremTack självhäftande tätningsmedel. Det som gör denna produkt så speciell är dess otroliga initiala grepp. Dessutom, tack vare en unik formel, påverkar PremTack inte spegelns skyddande lager.

När du använder PremTack är det viktigt att arbeta med speglar som är minst 7 MM tjocka. Ytan på både spegeln och på vilken den är monterad måste också vara plan och jämn. Och kom ihåg, för optimal vidhäftning måste båda ytorna vara rena, torra och avfettade. I många fall är Plasto Cleaner ett utmärkt verktyg för detta. För specifika anvisningar och substratens lämplighet, se UniSolve Spray tekniska datablad.

Appliceringsteknik: Pyramidmunstycket

Ett avgörande steg vid limning av speglar är användningen av pyramidmunstycket vid applicering av PremTack. Detta speciella munstycke är utformat för att minimera luftinneslutning. Dessutom garanterar det att du får ett 3MM limlager, vilket är avgörande för styrkan i limbindningen och för adekvat ventilation mellan spegeln och underlaget. Det är också lämpligt att endast applicera lim i vertikala spår, vilket ytterligare förbättrar vidhäftningsstyrkan och ventilationen.

Efter framgångsrik fixering av spegeln kan det vara frestande att omedelbart täta ytterkanterna för att förhindra fuktinfiltration. Det är dock viktigt att vänta minst 96 timmar innan du gör detta. Detta säkerställer att tätningen inte stör härdningsprocessen för PremTack.

Särskilda sevärdheter

Det är viktigt att notera att ovanstående rekommendationer är baserade på speglar tillverkade enligt DIN EN 1036-2. Om du arbetar med andra typer av speglar som plastspeglar, säkerhetsspeglar eller uppvärmda speglar är det lämpligt att rådfråga din spegelleverantör.

Genom att följa dessa riktlinjer kan du vara säker på att ditt limningsspeglarprojekt inte bara kommer att bli framgångsrikt utan också estetiskt imponerande.