Elastiskt polyuretanskum , vad är det och vad använder du det till?

Vad är purfoam?

I den här bloggen kommer vi att förklara för dig vilket elastiskt polyuretanskum, Elastiskt skum är, vad är fördelarna med elastiskt polyuretanskum och vad du kan använda det till. Men först en allmän introduktion. PU-skum är en mångsidig produkt som du kommer att möta i varje hem. Det har använts inom byggnation i många år och kallas därför även för ”byggskum”. PU-skum finns i många olika typer och används för att täta sömmar och isolera hem och mycket mer. Burkarna med PUR-skum finns som 1-komponent skum och 2-komponent skum. I den här bloggen fokuserar vi på vår 1-komponent skumvariant. 1-komponent polyuretanskum är förblandat i en burk och reagerar med fukt från luften och ytan. Detta säkerställer att 1-komponent PUR-skum härdar mindre snabbt än 2-komponent PUR-skum. Efter att polyuretanskummet har härdat kan det bearbetas.

Elastiskt polyuretanskum – fördelarna

Förutom vanligt PUR-skum blir elastiskt PUR-skum allt vanligare. Den stora fördelen med elastiskt PUR-skum jämfört med vanligt PUR-skum är dess permanenta elasticitet. Detta gör det elastiska PUR-skummet idealiskt för användning i rum med höga temperaturskillnader. Förutom sin utmärkta flexibilitet har det elastiska PUR-skummet även god akustisk och värmeisolering och lufttäthet. Det flexibla polyuretanskummet, såsom Elastiskt skum är extremt lämplig för tätning av sömmar och sprickor vid montering av fönster och dörrar, fyllning av hålrum, applicering av ljuddämpande skikt och optimering av isolering. Elastic Foam är ett pistolskum och appliceras med en Pur applikator.

För vilka sektorer är det elastiska polyuretanskummet, Elastic Foam, intressant?

Vårt elastiska polyuretanskum, Elastic Foam, är intressant inom olika sektorer. Du bör då överväga användning av entreprenörer och byggande i allmänhet. Putsare, efterbehandlingsindustrin och målare. Men även om du arbetar inom inrednings- och köksbyggande, installationsindustri, bostadsrättsföreningar och stommonteringsföretag. Och hur är det med hantverkare, luftkonditioneringsföretag och efterbehandlingsföretag? Som du kan se är möjligheterna oändliga.

Egenskaper och applikationer

Produkten gör utrymmen lufttät och ger värmeisolering för arkitektoniska strukturer. Det är också en viktig del av "AirTight System" från PremTech. Den kan användas vid både nybyggnation och renovering. Den är ljudisolerande upp till 63dB, har en brottförlängning på 45%, kan skäras efter 35 minuter, har en låg VOC-halt och är även EN1026 testad för luftförlust vid 1050Pa.

rengöring

Efter att ha använt Pur Applicator är det viktigt att den rengörs ordentligt. Detta kan göras med PurCleaner. Pur Cleaner har utvecklats speciellt för att ta bort ohärdat Pur-skum. Denna produkt kan användas för invändig och extern rengöring av Pur Applicator. För att använda Pur Applicator på ett säkert sätt rekommenderar vi att du använder personlig skyddsutrustning som handskar och skyddsglasögon.

Hur tar man bort PUR-skum?

Vid applicering av PUR-skum kan det ibland hända att PUR-skum hamnar någonstans där man inte vill ha det. Med vår Pur Cleaner är det lätt att ta bort ohärdat Pur-skum. För att använda Pur Cleaner på ett säkert sätt rekommenderar vi att du använder personlig skyddsutrustning, såsom handskar och skyddsglasögon. Har du fått PUR-skum på handen eller armen? Då rekommenderar vi att du tar bort detta med våra Power & Care Wipes. Om polyuretanskummet redan har härdat kan du enkelt ta bort det med en kniv eller slipmaskin.

Hur förvarar du polyuretanskum?

Har du sprayat färdigt PUR-skum men är burken inte tömd än? Om du använder en Pur-applikator är det bäst att placera tillbaka burken i pistolen efter att ha rengjort Pur-applikatorn. På så sätt kan ingen luft komma till ventilen, vilket förhindrar uttorkning. Burken med polyuretanskum kan förvaras på detta sätt i flera veckor. Glöm inte att stänga skruvvredet på Pur-applikatorn innan du byter burken med Pur-skum! Detta förhindrar blockeringar.

Slutsats

Vi rekommenderar vår Elastic Foam för tätning av sömmar och sprickor och isolering av hem med bestående elasticitet. Med sin utmärkta flexibilitet, termiska och akustiska isolering och enkla applicering är den det perfekta valet för både professionella och gör-det-själv-jobb. Välja Elastiskt skum och upplev fördelarna med denna högkvalitativa produkt själv. Har du några frågor? Kontakta oss gärna för mer information eller råd.